Storstäd

Ett storstäd innefattar en grundlig städning av hela bostaden. Det innebär att du inte bara dammsuger och torkar av på ytan, utan du går på djupet. Det betyder rengöring inuti kylskåp, ugn, bakom spisen, kanske avfrostning av frys och en grundlig städning bakom möbler och inne i badrummet. Många tycker att storstäd är en tråkig syssla. Kanske går vardagsstädet an, men den grundliga rengöringen i exempelvis köket skjuter du gärna på. Då kan det vara läge att se över om du ska anlita hjälp med storstädningen.

Hitta storstädning i Stockholm

Allt fler anlitar hjälp med storstädningen. Det har flera fördelar och istället för att städa får du tid för annat såsom familj och arbete. Det finns flera vägar för att hitta storstädning i Stockholm, och vi vet vilka företag du kan vända dig till. Både för dig som privatperson som vill ha hjälp i hemmet och för dig som företagare.

Storstädning hemma

Storstädning hemma är något som de flesta ser på med en suck. Många kanske skjuter upp det eller försöker kompensera med lite mer grundlig vardagsstädning. Att ta in hjälp från ett städföretag som hjälper dig med storstädning hemma kan vara ett alternativ. Då slipper du lägga en hel dag på städning och kan istället umgås med familj och vänner. Nedan följer ett urval av företag som erbjuder storstädning hemma.

Julias Städservice

Med hjälp av Julias Städservice kan du få ett skinande rent hem. Företaget är väletablerat och erbjuder en lång rad städtjänster. En av de mest populära tjänsterna är storstädning i hemmet.

Då får du en grundlig städning av hela ditt hem. Priset varierar framför allt beroende på bostadens storlek. Det finns också möjlighet till helt anpassade städupplägg om du har särskilda önskemål. Inga bindningstider eller dolda avgifter. Ansvarsförsäkring ingår alltid.

Boka här

Städade Hem

Städade Hem erbjuder flera städtjänster, bland annat hjälp med storstädning i hemmet. Det finns en stor efterfrågan på detta då allt färre hinner städa i takt med ett allt stressigare samhälle och arbetsliv.

Med Städade Hem får du städningen till ett fast pris och allt städmaterial som behövs tar vi med oss. Du behöver alltså inte överhuvudtaget tänka på något som har med städ att göra. Du får även en kvalitetsgaranti på utfört arbete. Det innebär att du får en ny städning kostnadsfritt om städningen skulle vara bristfällig.

Boka här

Anne Blom Städ & Service

Anne Blom Städ & Service erbjuder högkvalitativ städning till privat- och företagskunder i hela Stockholm, både innerstan och förorter. Med över 20 år i branschen och ett stort antal anställda är detta ett säkert kort. Företaget erbjuder bland annat storstädning i hemmet.

När det kommer till storstädning så behöver du inte ens tänka på städmaterial utan det sköter företaget åt dig. All städning sker med omsorg och det är alltid två lokalvårdare på plats. Din trygghet är viktigt. Därför ingår alltid ansvarsförsäkring, nycklar förvaras i kassaskåp och alla anställda har tystnadsplikt.

Boka här

Storstädning för företag

Storstädning behöver företag utföra med jämna mellanrum. Det räcker inte bara att anlita ett städföretag som sköter den kontinuerliga kontorsstädningen, utan även storstädning för företag behövs. En fräsch miljö bidrar till ökad trivsel och en god arbetsmiljö, samtidigt som också möbler och lokaler håller längre om du tar hand om dem.

SOL

SOL erbjuder storstädning för företag, bland flera andra städtjänster. En fördel med SOL jämfört med vissa konkurrenter är att de är en helhetsleverantör. De kan möta både företagets behov av storstädning men också annan lokalvård, kontorsservice och fastighetsservice.

Att bara behöva anlita en firma som sköter allt är oftast både smidigt och tryggt. Den storstädning som SOL utför håller hög kvalitet och samtliga detaljer gås igenom med en checklista för att inga detaljer ska missas. Det erbjuds också flera flexibla lösningar utifrån dina önskemål.

Boka här

Städsystem

Att storstäda med jämna mellanrum är oerhört viktigt för att även ”den vanliga” städningen ska kunna få ett fullgott resultat. Det tar Städsystem i Stockholm fasta på. De erbjuder en högkvalitativ storstädning för företag med grundlig rengöring av alla tänkbara områden såsom golv, fönster och kök.

I tjänsten kan även ingå att exempelvis tvätta entrémattor, underhållsvård av golv, möbeltvätt och gardintvätt. Allt är flexibelt utifrån dina behov och vad som behövs när din verksamhet anlitar storstädning för företag i Stockholm. Eftersom tjänsten skräddarsys utifrån dina behov varierar priset men alla kunder har möjlighet att få en kostnadsfri offert.

--> Boka här

Maries Puts & Städ

Maries Puts & Städ erbjuder storstädning för ditt företag i Stockholm. Med en tjänst som går på djupet i alla skrymslen och vrår får du ett skinande rent kontor. Det underlättar också den mer dagliga lokalvården.

Det går att beställa storstädning vid enstaka tillfällen eller regelbundet enligt avtal. Städningen är dessutom miljöcertifierad vilket innebär att endast miljövänliga produkter används och energisnåla lösningar prioriteras för bästa resultat. Med andra ord är detta ett perfekt val för dig som modernt och medvetet företag.

Boka här

Jämför storstädning i Stockholm

Det är alltid bra att jämföra – storstädning är inget undantag. På jämförelsesajten Städfirma.nu kan du jämföra storstädning i Stockholm bland mängder av olika städföretag. Det gör det enklare för dig att välja rätt och hitta den bästa lösningen utifrån dina behov. Sajten hjälper dig att komma i kontakt med Stockholms bästa städföretag för storstäd och du får personligt anpassade offerter hemskickade. Då kan du göra ett klokare val så att din nästa storstädning blir så bra och smidig som möjligt.

Jämför städfiromor

Hitta storstädning i Dalarna

Att hitta ett städföretag som utför bra storstädning kan upplevas svårare än vid andra typer av städning. Den som ska storstäda ditt hem ska verkligen gå på djupet. Det är inte bara den där slentrianmässiga städningen. Innan du anlitar storstädning i Dalarna är det därför klokt att undersöka vilka alternativ som finns. Ingen vinner på att du tar första bästa städföretag.

Anderssons

Anderssons erbjuder bland annat storstädning och gör ditt hem som nytt. Det som brukar ingå i deras storstädning av privata bostäder är bland annat dammsugning av alla områden, fuktmoppning av golv, torkning av exempelvis lister, torkning av väggar samt grundlig rengöring i kök, fläkt och badrum.

Men flexibiliteten och din möjlighet som kund att komma med egna önskemål är stor. Företaget står för all utrustning och allt städmaterial så detta behöver inte du som kund ägna tankekraft åt. All städning utförs med miljövänliga rengöringsmedel för att värna både ditt hem och klimatet.

Boka här

Mora Städ & Fönsterputs

Mora Städ & Fönsterputs har funnits i branschen sedan 2012. De erbjuder de flesta typer av städtjänster, bland annat storstäd. De finns tillgängliga över hela norra Dalarna men har sin bas i Mora.

Vad gäller storstädning så är detta något som de erbjuder både privatpersoner som vill storstäda sitt hus men också företag som vill ha en ordentlig uppfräschning med riktigt rena lokaler. I storstädningen ingår grundlig städning av alla områden, inklusive kök och badrum. Det finns även möjlighet att anpassa städningen genom olika tilläggstjänster.

Boka här

HomeMaid

HomeMaid erbjuder grundliga storstädningar som är perfekta för de tillfällen då du vill visa upp ett riktigt rent hem. Det är även perfekt för dig som inte hunnit med städningen under en längre tid och behöver en kickstart tillbaka till ett rent hem.

Med HomeMaids storstädning får du en grundlig grovstädning av hela huset. Inför städningen gör ni tillsammans upp en checklista över vad som ska städas så att inga detaljer glöms bort. Företaget tillhandahåller all utrustning och allt städmaterial för att göra det så enkelt som möjligt för dig som kund.

Boka här

AB Helmiljö

AB Helmiljö är ett städföretag med en stor bredd av städtjänster. En populär tjänst är storstädning. Det är ofta en efterlängtad städning eftersom hemmet blir som nytt. Det är även en städning som underlättar städandet i vardagen och gör det enklare att hålla rent på både kort och lång sikt.

AB Helmiljö har funnits sedan 1994 och har många års erfarenhet av städning bakom sig. I storstädning ingår såväl svåråtkomliga områden som enklare områden. Det ingår även grundlig rengöring av insida ugn, kylskåp med mera.

Boka här

Maid for you

Maid for you är ett av Dalarnas största städföretag. De erbjuder högkvalitativ storstädning till konkurrenskraftiga priser. En timmes städning kostar drygt 270 kronor efter RUT-avdrag och inklusive moms. Det som Maid for you räknar som storstädning är en noggrann och grundlig genomgång av hemmet. Det innebär rengöring av mer svåråtkomliga ytor och sådana ytor som normalt sett inte städas i vardagen.

Olika tilläggstjänster går att lägga till, exempelvis fönsterputs och ugnsrengöring. Företaget har med sig all städutrustning och material som krävs, så att du slipper tänka på det.

Boka här

Vanliga frågor om storstäd

Vardagsstädningen har de flesta koll på men när det kommer till storstäd kan det vara knepigare. Frågorna kan vara många innan du ska anlita hjälp med storstäd för första gången. Nedan listas vanliga frågor.

Vad ingår i storstädning?

I storstädning ingår en grundlig genomgång av bostaden eller lokalen. Både vanliga städmoment såsom att dammsuga och torka av ingår, samt mer avancerad städning med rengöring av svåråtkomliga ytor. Kök och badrum städas extra noggrant vid storstädning, exempelvis bakom spisen och inuti kylen. Ibland kan även fönsterputs, mattvätt, gardintvätt och golvbehandling räknas med i en storstädning.

Hur ofta behövs storstädning?

Minst en gång i halvåret är det läge att storstäda. Det kan dock variera beroende på hur stort ditt hushåll är, eller hur många anställda ditt företag har och vilken typ av verksamhet som ni bedriver. Det är alltså svårt att ge en exakt siffra. Normalt sett behövs det inte oftare än en gång i kvartalet men inte mer sällan än två gånger per år.

Kan jag underlätta inför ett storstäd?

Kom ihåg att det är viktigt att underlätta inför ett storstäd så att städningen går snabbare och därmed också blir billigare. Du kan underlätta på flera olika sätt, främst genom att se till att plocka undan föremål som kan vara ”i vägen” för städningen. Att ha gjort en övergripande vardagsstädning innan storstädningen underlättar också.

Kan jag får RUT-avdrag för storstädning?

Ja, som privatperson men inte som företag. RUT-avdrag är ett avdrag som du som privatperson kan göra för hushållsnära tjänster. Storstädning ingår i RUT-avdraget. Du kan få avdrag på 50 procent av arbetskostnaden. Du får avdraget direkt på fakturan från städföretaget. Om avdraget inte skulle finnas med på fakturan bör du uppmärksamma företaget om det.

6 tips för storstädning hemma

Det finns flera sätt att storstäda på. Om du inte har möjlighet att anlita hjälp med storstädning hemma så kan du alltid göra det själv. Det finns flera tips och trix att ta till för att få till en så bra storstädning som möjligt.

1

Plocka undan smågrejer

Innan du börjar med storstädningen är det bra om du börjar med att plocka undan smågrejer som står framme. För att få till en effektiv städning behöver du yta. Olika föremål och smågrejer kommer bara att vara i vägen under städningen och få allt att ta längre tid.

2

Välj rätt utrustning

Att välja rätt utrustning till städningen ska inte underskattas. Det har större betydelse än vad de flesta tror. Det gäller både städutrustningen såsom rätt dammsugare och en riktigt bra dammvippa. Men också rätt städmaterial och städprodukter, välj gärna miljövänliga alternativ. Med rätt utrustning sliter du mindre både på hem och själ.

3

Badrum och kök

Det viktigaste för att det ska kännas att storstädningen har gett resultat är att ha rengjort badrum och kök. I dessa utrymmen samlas mycket smuts och det krävs en grundlig städning för att göra det rent och fräscht. Lägg därför ett extra stort fokus vid badrum och kök, du kommer inte att ångra dig.

4

Tvätta gardiner och mattor

Något som är lätt att glömma bort vid storstädningen är olika textilier som också behöver kärlek. Gardiner och mattor tvättas inte så ofta men det är viktigt att även dessa blir rena och fräscha för att inte dra ner intrycket av städningen. Passa därför på att tvätta dessa i samband med din storstädning.

5

Rensa hemmet

När du städar och plockar undan sådant som ligger framme och skräpar är det lätt att inse att du har alldeles för mycket smågrejer. Du bör passa på att rensa bland detta i samband med storstädningen för att slippa ha massa saker som bara ligger. Ta en sopsäck, rensa och släng sådant som du ändå inte behöver.

6

Vädra ur bostaden

Ett sista tips och trix är att alltid avsluta med att vädra ur bostaden. Efter en storstädning kan bostaden ha en lätt kemisk doft av städprodukter. Det kan dofta fräscht men också alldeles för kemiskt. Passa därför på att vädra ur bostaden för att få in nytt syre som piggar upp.