Badrumsrenovering - Tips & inspiration

Du är inte ensam om att drömma om ett riktigt lyxigt och vackert badrum. Det är en dröm som du delar med många andra. I Sverige pågår något av en renoveringstrend där inte minst badrum och kök ligger i fokus. Det är dock inte ytor som du kan renovera helt på egen hand eftersom det kräver hantering av vatten och el. Du behöver därför anlita någon för att din badrumsrenovering i Stockholm ska kunna bli verklighet.

Nedan följer ett par tips på utförare och andra tips och trix inför din renovering.

Hitta företag som utför badrumsrenovering i Stockholm

Det finns många bra företag i Stockholm som kan hjälpa dig med din badrumsrenovering. Ibland kan det kännas som så många att det är svårt att välja rätt. Det viktiga när du ska hitta rätt företag för badrumsrenovering i Stockholm är att du vet på ett ungefär vad du söker. Sätt en budget, gör upp en plan och se efter vilka som kan hjälpa dig att förverkliga den.

Badrumsgruppen

Med över 50 års erfarenhet av badrumsrenovering i Stockholm är Badrumsgruppen ett säkert kort. Med deras hjälp kan du få det där badrummet som du alltid drömt om.

Företaget hjälper dig med allt från mindre renoveringar såsom byte av toalettstol till omfattande renoveringar där du önskar ett helt nytt badrum med allt vad det innebär. Då hjälper de dig även att riva det gamla badrummet. Du får alltid en kostnadsfri offert så att du i förväg vet vad priset landar på.

Boka här

BOB Partner

BOB Partner hjälper dig med badrumsrenoveringen till förmånliga priser. Med lång erfarenhet och bred kunskap kan de hjälpa dig hela vägen till dina drömmars badrum. De renoverar ett stort antal badrum och tvättstugor varje år och räds inga utmaningar. De är med dig hela vägen från start till mål och tillsammans tar ni fram en tydlig projektplan med ett fast pris och en tydlig tidsplan – allt för att göra processen så smidig, förutsägbar och enkel som möjligt för dig som kund.

Prisnivåerna varierar beroende på vad det är för renovering och vilka materialval du önskar, men du har alltid möjlighet att få en kostnadsfri offert.

Boka här

Alvis Rörakut

Alvis Rörakut är experter på badrumsrenovering och hjälper dig i Stockholm med omnejd. De har många års erfarenhet och kunniga hantverkare vilket gör dem till ett tryggt och säkert val. Du är garanterad hög kvalitet, god service och att bara luta dig tillbaka medan de tar hand om jobbet.

När du anlitar Alvis Rörakut börjar ni med ett besök i ditt badrum så att de ska kunna ta mått och få information om vilket jobb du önskar få gjort. Därefter får du en offert med prisuppgifter och en plan för renoveringen. Hur mycket renoveringen kostar beror helt på vad du vill få gjort.

Boka här

Dåderman Kök & Badrum

Dåderman Kök & Badrum erbjuder renovering, VVS-installation och underhåll av ditt badrum. Varje år genomför deras hantverkare hundratals badrumsrenoveringar. Så du kan känna dig trygg och säker med att få ett fullgott resultat som du kan känna dig nöjd med.

Utöver fullständiga renoveringar av hela badrummet hjälper dig de även med mindre renoveringar och justeringar, exempelvis nytt kakel, ny toalett eller att installera ett nytt badkar. Du har alltid möjlighet att få en kostnadsfri offert innan du väljer att anlita företaget. Det är viktigt så att du vet vad arbetet landar på.

Boka här

Palma Bygg

Palma Bygg är ett företag som är inriktat på renoveringar. Badrum är en självklar del men de renoverar även kök samt gör totalrenoveringar. Med den breda kunskap och långa erfarenhet som finns bland företagets hantverkare kan du känna dig trygg med att lämna över ansvaret.

När det kommer till att renovera badrummet hjälper de dig med allt från idé och planering till VVS-installationer och att slutföra arbetet. De är fullt auktoriserade för VVS, våtrum och elarbeten vilket gör att de kan erbjuda dig en helhetsservice som inte alla företag kan. De ser till att du får det badrum som du alltid har drömt om.

Boka här

Entreprenadhuset

Hos Entreprenadhuset kan du få hjälp med att äntligen ta tag i den där badrumsrenoveringen. De är en frekvent anlitad firma i Stockholm och utöver renovering av badrum gör de även flera andra typer av renoveringar och byggarbeten. Med över 30 års erfarenhet i branschen är det ett företag att lita på och som du kan känna dig trygg med att anlita.

Företaget gör alltid hembesök för att offerten ska kunna bli så realistisk som möjligt. Då kan du som kund känna dig tryggare. De hjälper även till med tips och råd kring materialval med mera utifrån din budget.

Boka här

Vanliga frågor om att renovera badrum

Du drömmer säkert om ett lyxigt och fräscht badrum. Men att renovera badrum själv kan vara väldigt svårt och du rekommenderas att anlita hjälp. Frågorna kan vara många innan du ska anlita hjälp med att renovera för första gången. Nedan listas vanliga frågor.

Vad kostar en badrumsrenovering?

Priset kan variera kraftigt beroende på hur omfattande renoveringen är och vilka materialval med mera. Generellt brukar en standard badrumsrenovering kosta omkring 150 000 kronor om det är en full renovering, det vill säga ett helt nytt badrum. Om det bara handlar om att renovera delar av badrummet blir priset dock mycket lägre.

Kan jag får ROT-avdrag för badrumsrenovering?

Att renovera badrummet är ofta dyrt och kräver att du anlitar hantverkare. Många ställer sig därför frågan kan jag få ROT-avdrag för badrumsrenovering, och svaret på den frågan är ja. Alla privatpersoner som genomför badrumsrenovering i sitt hem kan få ROT-avdrag för detta. Avdraget uppgår till 30 procent av arbetskostnaden och ska dras av direkt på din faktura.

Hur lång tid tar en badrumsrenovering?

Hur lång tid det tar att renovera badrummet är lite olika beroende på vad du ska göra. En badrumsrenovering där du ska kakla om hela badrummet och kanske dra nya rör tar givetvis längre tid än att endast lägga in en våtrumsmatta. Normalt sett tar en renovering några veckor.

Får man renovera badrum själv?

Om du äger din fastighet finns det inget som stoppar dig från att renovera själv. I en hyresrätt får du inte renovera badrum själv. Men oavsett så rekommenderas det att du anlitar en firma för åtminstone delar av renoveringen. Kakel går att sätta själv medan elarbeten och rördragningar behöver vara fackmässigt utförda.

Badrumsrenovering – inspiration

Det finns många trender och stilar att inspireras av om du funderar på att renovera ditt badrum. Ibland kan det vara svårt att välja och då behöver du ta god tid på dig så att du landar rätt.

Klassiska badrum

Ett klassiskt badrum går aldrig ur tiden. Det är en stil som främst är förknippad med den gamla lantliga stilen men också stilen omkring sekelskiftet. Stilen ger en naturligt hemtrevlig känsla och känsla av ombonad värme. Modern badrumsinredning i klassisk stil kan du hitta i butiker där du köper inredning för badrummet. Men med denna stil går det även bra att vara lite kreativare än så. På Sekelskifte.se finns badrumsinspiration i klassisk stil, med bilder på vackra färdigrenoverade badrum med olika detaljer.

Sekelskifte erbjuder också ett stort sortiment av gammaldags badrumsinredning för klassiska badrum. Där finns ett tidlöst sortiment inspirerat av tidiga upplagor från sent 1800-tal till tidigt 1900-tal. Om du vill ha gammaldags badrumsinredning med patina kan en antikhandlare eller loppis också ha vad du letar efter, men räkna med att det kan vara svårt att hitta precis det du gillar, och att det kan ta tid. Bland tidstypiska detaljer finns bland annat paneler i trä, rutigt klinkergolv i mönster och olika mässingdetaljer. Färgsättningen är ofta ganska dov med färger som vit, svart, grå, grön och brun.

Badrum i funkisstil

Funkis är en minimalistisk stil som blev populär i Sverige under 1930-talet. Den fortsatte att vara mycket vanlig fram till ca 1960-talet. Karaktäristiskt för funkisstilen är raka linjer, ljusa färger, rutiga mönster och en ganska sparsam inredning. Om du vill renovera ditt badrum i funkisstil är det särskilt viktigt att arbeta med kakel och hitta ett vitt kakel som du trivs med. Det är nyckeln för att få till ett bad funkisbadrum.

Badrum i funkisstil kännetecknas av att väggarna är klädda i vitt kakel och ett tak som är målat i blank vit lackfärg för att bryta av. Golvet bör också kaklas. Du kan med fördel lägga kakelplattorna så att de formar ett schackrutigt mönster med vita och svart plattor. Inredning för att renovera ditt badrum i funkisstil hittar du där du köper badrumsrenovering. Du kan även leta på loppis och hos antikhandlare som kan ha mer autentiska detaljer som du kan inreda med.

Moderna badrum

Många drömmer om ett badrum med hotellkänsla. Att vakna upp till ett riktigt lyxigt badrum ska inte underskattas, då kan du börja dagen på bästa sätt. Om du vill ha ett fräscht badrum som osar lyx kan den moderna stilen vara helt rätt. Typiska inslag är grå färgsättning, mörka träslag, exempelvis valnöt, samt stora fönster som släpper in mycket ljus. Inredning i marmor, på exempelvis golv eller badrumsinredningen, är vanligt förekommande. Äkta marmor är givetvis att föredra men eftersom det är dyrt så går det lika bra med marmorliknande material för att få till den rätta känslan.

För att få till den moderna stilen bör du även jobba med en stor badrumsspegel, gärna med lampor i kanterna för att skapa karaktär. Inred gärna med växtlighet, doftljus och handdukar i mörka färger. Kom också ihåg att välja passande knoppar till skåp och dylikt, det är en liten detalj men som kan göra stor skillnad. Du hittar typisk badrumsinredning som funkar för moderna badrum hos olika inredningsbutiker.