Bohagsflytt Göteborg

Söker du efter en flyttfirma som kan erbjuda dig bohagsflytt i Göteborg? I Göteborg finns det många bra flyttfirmor som du kan använda dig av och som erbjuder allt från bärhjälp till packning och transport. Här får du information om flera flyttfirmor som erbjuder bohagsflytt i Göteborg med omnejd.

Hitta flytthjälp i Göteborg för bohagsflytt

Här hittar du kontaktuppgifter till flytthjälp och bohagsflytt i Göteborg. Företagen har lång erfarenhet och kunskap inom flytt och följer Bohag 2010 (en överenskommelse och dokumentation mellan Konsumentverket och branschorganisationer).

Lindome Flytt

Lindome Flytt är en flyttfirma som bland annat erbjuder bohagsflytt i Göteborg som hjälper privatpersoner, fastighetsägare och företag med praktiska och bekymmersfria transporter i samband med bohagsflytt. Företaget har över 40 år i branschen och erbjuder kostnadsfria offerter på alla uppdrag. Här får du en flytthjälp i Göteborg som är anpassad efter just dina behov, samt möjlighet till RUT-avdrag.

Fördelar med Lindome Flytt:

 1. Kostnadsfria offerter
 2. Skräddarsydd flyttplan
 3. Certifierad enligt SMF och ISO 14001

Guldhedens flytt

Guldhedens Flyttexpress är ett företag med lång erfarenhet och gedigen kunskap bakom sig. Flyttfirman har varit aktiv i branschen sedan år 1946 och erbjuder trygga flyttar, RUT-avdrag och bra försäkringar för kunder och anställda. Hos Guldhedens Flyttexpress kan du inte bara få hjälp med transport och bärhjälp, utan du kan även boka flyttstädning och magasinering.

Fördelar med Guldhedens Flytt:

 1. Många olika flyttjänster
 2. Erfaren och utbildad personal
 3. Aktiv sedan år 1946

Express Flyttning Sweden

Express Flyttning Sweden är ett relativt ungt företag som är pålitligt och erbjuder dig expressflytt i Göteborg med omnejd. Det innebär att du kan kontakta Express Flyttning Sweden om du är i akut behov av flytthjälp med kort varsel. Express Flyttning Sweden flyttar både inom Göteborg, inom Sverige och till och med utomlands.

Fördelar med Express Flyttning Sweden:

 1. Erbjuder flytthjälp utomlands
 2. Bra pris och hög service
 3. Arbetar med fokus på miljö

GLC Flytt

GLC Flytt erbjuder både bohagsflytt, magasinering, bostadsevakueringar, internationell flytt och kontorsflytt i hela Göteborg med omnejd. GLC Flytt är det bästa valet för dig som vill kunna räkna ut ungefärligt pris online och som vill beställa offert så enkelt som möjligt. Här hittar du duktig och kompetent personal med många års erfarenhet av branschen.

Fördelar med GLC Flytt:

 1. Stort tjänsteutbud
 2. Flytt för företag, privatperson och fastighet
 3. Internationell flytt

Bröderna Flytt

När du anlitar Bröderna Flytt kan du alltid vara säker på att få den bästa servicen från början till slut. Bröderna Flytt erbjuder trygga och snabba flyttar i Göteborg och säkerställer att ditt bohag transporteras på bästa sätt. Företaget startade upp år 2017 och har sedan dess hjälp både företag och privatpersoner med bärhjälp, packning, transport och mycket mer.

Fördelar med Bröderna Flytt:

 1. Trevligt bemötande
 2. Flytt alla dagar i veckan
 3. Trygg ansvarsförsäkring

Majornas Flytt

Majornas Flytt är en flyttfirma som har funnits länge, vilket ger dig som kund en större trygghet. Här får du alltid en bra service och utbildad personal som har kunskap om flytt, transport och säkerhet. När du vänder dig till Majornas Flytt får du helhetslösningar som passar de allra flesta eller skräddarsydda lösningar efter dina behov.

Fördelar med Majornas Flytt:

 1. Skräddarsydda lösningar
 2. Utbildad personal
 3. Innehar tillstånd

Vad kostar flytthjälp?

Räkna med att flytthjälp kostar runt 400-600 kronor per påbörjad timme. Priset varierar dock mycket och kan bland annat påverkas av hur mycket bohag du har som ska flyttas, vilka tjänster du vill ha, samt hur långt det är mellan den gamla och nya bostaden.

Kom-ihåg-lista inför flytt

Inför en flytt finns det många saker som är viktiga att tänka på. Med denna kom-ihåg-lista inför flytt blir det betydligt smidigare.

Boka flytthjälp

Det första steget inför din flytt är att boka flytthjälp hos en seriös och bra flyttfirma. Försök att hitta en som du känner dig trygg med och som kan erbjuda dig F-skatt och RUT-avdrag. Vi rekommenderar att du även väljer en flyttfirma med många år i branschen och med kompletta försäkringar.

Flyttfirma eller vänner och familj?

Huruvida det är bäst att anlita en flyttfirma eller ta hjälp av vänner och familj kan bara du bestämma. En flyttfirma är det smidigaste valet för dig, och med rutavdrag är det inte heller en särskilt stor kostnad i sammanhanget. En flytt är krävande nog både innan och efter själva flytten. Det kan vara skönt att leja bort en del av arbetet till någon som har både kunskap och rätt typ av utrustning. I de många fall är det dock en kostnadsfråga, där vänner och familj är ett billigare alternativ. Det tar längre tid, men blir också vad man gör det till. Att bjuda på flytthjälpen på pizza är närmare kutym.

När är det dags att boka?

Boka gärna flyttfirma så snart du vet att du vill anlita. Vid månadsskiftet är det många som flyttar och då kan flyttfirmorna lätt vara fullbokade. Se därför till att vara ute i god tid.

Flyttpackning

Du bör inte bara boka flyttfirma i god tid, utan även komma igång med packningen ganska omgående. Att packa tar längre tid än många tror och det är aldrig kul att behöva stressa igenom en flytt. I samband med packning kan du passa på att rensa ut, slänga och magasinera.

När är det dags att börja packa?

Börja gärna packa så fort du vet att du faktiskt ska flytta. Det finns många saker som du har framme och som du inte behöver inom de närmaste månaderna. Packa ner kläder som inte passar för säsongen och se till att rensa ut källare, vind och andra förråd så snart som möjligt. Sist packar du ner saker du använder på en daglig basis, t.ex. toalettpapper, hygienartiklar, kläder, mobilladdare, datorer och sånt som du använder varje dag.

Hur många flyttlådor behövs?

Ditt bohag kommer vara avgörande för hur många flyttkartonger du behöver. Räkna med en kartong per kvadratmeter, förutsatt att du har normalt med prylar hemma hos dig. I de flesta fall behövs det fler kartonger än du först tror.

Flyttstäd

När du flyttar ut måste du överlämna en ren bostad. Därför måste en flyttstädning genomföras. Du kan antingen välja att boka in flyttstädning från ett företag eller göra arbetet själv. Här är det viktigt att du tänker på att följa de allmänna regler för flyttstädning som satts upp.

Boka flyttstäd eller städa själv?

Att flyttstäda på egen hand är ingen lätt uppgift och därför väljer många att ta till professionell hjälp. Bor du i en mindre bostad eller har fler personer som kan hjälpa dig kan du spara in en del pengar på att göra jobbet själv. Däremot är det tuffare än man kan tro och det är lätt att missa många städmoment som måste utföras. För professionell flyttstädning kan du dessutom använda RUT-avdrag.

Vad kostar det?

Priset för en flyttstädning ligger på cirka 2000-2500 kronor efter RUT-avdraget beräknat på en bostad på 70 kvadratmeter. Detta är dock en mycket grov uppskattning och priset kan komma att variera väldigt kraftigt. Faktorer som påverkar är bostadens storlek, valet av städfirma och smutsnivå.

Anmäl flytt hos Skatteverket

Kom ihåg att du måste anmäla din flytt hos Skatteverket för att du ska bli folkbokförd på rätt adress. Det gör du enkelt och kostnadsfritt genom att logga in på Mina Sidor med BankID.

Adressändra

Du ska inte bara anmäla din flytt hos Skatteverket, utan du bör också göra en adressändring – det gör du på Adressandring.se. På så sätt kan du se till att beställa eftersändning på din post till din nya adress. Kom ihåg att adressändring kommer med en avgift.